Mojca Širec
Voditeljica programa
Včeraj je v Hotelu Cerkno potekala že druga Laufarija skozi želodec. Prireditev, ki so jo lani pripravili z etnologom dr. Janezom Bogatajem, s katerim so predstavili nov hišni aperitiv -orehov liker, slajen z medom in aromatiziran z dišečo perlo, so letos še nadgradili. Poimenovali so ga laufar, po tradicionalnih cerkljanskih šemskih likih. V ospredje so ga postavili tudi na 1. tekmovanja v mešanju pijač, ki so ga pripravili v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno in podjetjem G3 spirit. Sodelovalo je kar 11 ekip, večinoma z Idrijskega in Cerkljanskega ter širše okolice, ki so mešale različne pijače z laufarjem in še vsaj eno alkoholno ter drugimi brezalkoholnimi pijačami. Tretje mesto je osvojila ekipa Santa Barbara iz Gostišča Barbara v Idriji, drugo žirovska ekipa Men in black, prvo pa si je s spretnim prikazom ter odličnim Bot hot laufarjem prislužila ekipa Hotela Cerkno v postavi Nine ÄŒadež in Vasje Trstenjaka, ki je razkril zmagovalni recept:
Izjava Vasja Trstenjak
Ekipe so med drugim zmešale še Turbo laufar, pa Ta divji, Ujet laufar, Hudo nagajiv, ÄŒukast laufar… V komisiji je bil tudi Å tefan Kerčmar iz Cerknega, tudi sam gostinec, poskušal pa se je tudi v vlogi barmana:
Izjava Å tefan Kerčmar
Sicer pa so včerajšnje vzdušje popestrili še z delavnico za otroke, ki so lahko v hotelski kuhinji na delavnici Izdelaj si svoj bab izdelali svoj krof. Petošolci so takole strnili svoje vtise o tem, kako je bilo:
Izjava otroci
Rokodelsko društvo Driklc je sodelovalo s prikazom izdelovanja naličij za laufarje. Ti so si vmes med zadnjim dnem koledovanja vzeli tudi čas za obisk Hotela Cerkno. Pustno dogajanje v Cerknem pa se bo nadaljevalo danes popoldan z obsodbo in eksekucijo pusta.
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!