PRORAČUNA Å E NI, KER ŽUPAN NE RAZUME RAZLIČNIH MNENJ V SVETU

Sobota, 12. april 2014

Včeraj sta svetniški skupini Slovenske ljudske stranke in LDS-a v občinskem svetu Občine Cerkno  sklicali tiskovno konferenco, na kateri sta predstavili svoje poglede na problematiko občinskega proračuna. Kot je znano, sta skupini skupaj s poslansko skupino SD že drugič zavrnili osnutek občinskega proračuna. Po njihovem mnenju se v javnosti širijo različne polresnice, predvsem pa obdolževanja, za kaj vse so občani prikrajšani, ker se sprejemanje dokumenta la letošnje leto odmika v nedogled. Resnica je po mnenju sklicateljev konference večplastna, razlogi pa tičijo v dolgoletnem nesodelovanju z županom. Marija Hvala:

MARIJA HVALA


Prav način dela župana Mirana Cigliča je po mnenju opozicije glavni razlog za slabo delo občinskega sveta, ki se navsezadnje zelo poredko sestaja, predvsem pa nima vizije in je neenoten. Marjan Simonič:

MARJAN SIMONIČ


Å e posebej pa pripravljenosti za dogovore ni bilo ob pripravi letošnjega proračuna. Kljub začetnim usklajevanjem so bili tako vsaksebi, da je prvi predlog konec leta že župan sam umaknil z dnevnega reda, kasnejša predloga pa nista dobila zelene luči. Tudi vsebina proračuna se je neprestano spreminjala, stvari so se zapletale. Letos, ko se mandat izteka, ne želijo novemu občinskemu vodstvu pustiti za sabo slabo popotnico. Svetnik Jurij Kavčič:

JURIJ KAVČIČ


Že drugo leto zapored stranke LDS, SLS in SD, pa tudi ostali svetniki, odločno zavračajo zaposlovanje novih sodelavcev v občinski upravi. Na novinarsko vprašanje, ali si s tem ne žagajo lastno vejo razvoja, odgovarjajo, da se zavzemajo za modernejše, projektno zaposlovanje, torej ljudi, ki bi bili z znanjem in izkušnjami v ustreznem trenutku na občini potrebni, absolutno pa so proti zaposlovanju po meri župana. Po mnenju Simoniča je tudi celotno obdobje županovanja Mirana Cigliča v znamenju nenehnega zategovanja pasu, brez prave želje po večjih razvojnih korakih, zato Občina Cerkno po številnih kazalcih strmo pada na lestvici primerljivih občin.

MARJAN SIMONIČ


Kakorkoli že, zagotovo bo v kratkem svoje poglede predstavil tudi župan Miran Ciglič, predvsem pa se bodo morala mnenja ponovno kresati tam, kjer je prostor za to -na odborih in na Občinskem svetu. Sicer pa se v vseh pogledih tudi v Cerknem napoveduje vroče volilno leto -tudi zato, ker je sedanji župan Občine Cerkno Miran Ciglič že od zadnje seje sveta tudi uradni kandidat za župana na jesenskih volitvah. (Daljšemu prispevku s tiskovne konference lahko prisluhnete v osrednji sobotni informativni oddaji ob 16. uri)


Ivan Seljak

 

Marija Hvala
Marjan Simonič
Jurija Kavčič
Marjan Simonič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

govcar dne 12.04.2014 ob 16:11:43
#1
Pozdravljeni !
Tega dva gospoda in gospa ki so na sliki bi prvo lepo pozdravil in hkrati tudi jih spomnil na tisti stari pregovor ki pravi-kdor drugemu jama kolje sam noter pade.To se bo tudi zgodilo če boste z lažmi nadaljevali,kajti za LDS nima verskih vrednot in je že le peščica članov ki jih narod ne šmirkla več,za ljudko stranko se mi pa zdi čudno,ker je včasih le imela nekaj verskih poštenih smernic,da sedaj tako niskotno pada pa čeprav bi si od LDS-a kaj naučila,kam peljejo taka dejanja.Imam pa samo eno vprašanje,če nam upajo tle trije predstavniki konkretno odgovorit:Točno kaj se je v občinkem časopisu zlagal g.Miran Ciglič ???Seveda, pazite na odgovor,ker boste morali ljudstvu pojasnit kdo laže.
Da vas postavimo na realna tla,točno pregleje,kaj se je naredilo v tem mantu,glede na finančno stanje in kaj se je naredilo v prejšnih mandatih.Moram pa vas opozorit,da sedaj še prvi mandat se ni iztekel,prej je pa bilo več mandatov iztečenih.Menim,da ko to primerjate vas motijo obdobja.Mene oziroma občane ne motijo ne levi in ne desni,motijo pa nas zavajanja in laži..Lep pozdrav vsem...Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C