PRIMORSKA POJE SE ZAKLJUČUJE

Nedelja, 27. april 2014

Revija odraslih pevskih zborov, 45. Primorska poje, ki je letos posvečena stoletnici rojstva skladateljev Rada Simonitija in Staneta Maliča ter 110-letnici rojstva pesnika Srečka Kosovela, se zaključuje.
Prvi koncert letošnje revije, ki jo organizirajo Zveza pevskih zborov Primorske, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zveza slovenskih kulturnih društev v Italiji, Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst in Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice, je bil konec meseca februarja v Braniku, sledilo jih je še trideset drugih po Sloveniji, v zamejstvu in na Hrvaškem.
Letos se je na eno največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture prijavilo 213 zborov, pesem pa je med obiskovalce delilo več kot 4500 pevcev. Na zaključnem koncertu, ki bo nocoj v Trenti, bo nastopilo še zadnjih 6 pevskih sestavov, in sicer ŽePZ Cerklanke, ŽePZ Sožitje Podmelec, MePZ Portorož, MoPZ Lipa, MoVS Nonet Primorsko in MoVS Vocal Bača Podbrdo.

Vanja Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
12.11.2018
11°C / 18°C
torek
13.11.2018
12°C / 17°C
sreda
14.11.2018
8°C / 20°C