DANES ODLOČITEV O FINANCIRANJU SANACIJE RADONA

Četrtek, 08. maj 2014

V prostorih Osnovne šole ÄŒrnem Vrh se pravkar pričenja pomemben delovni sestanek, ki bo, tako upajo na šoli, korak naprej v prizadevanjih za sanacijo problematike zelo povišanih koncentracij zdravju škodljivega radioaktivnega plina radona v tem šolskem objektu. Na sestanku, ki se ga udeležujejo predstavniki ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Občine Idrija in vodstva črnovrške šole, se bodo pogovarjali o finančnem načrtu za sanacijo radona v objektu črnovrške šole.

Februarja, ko si je stanje na šoli v spremstvu idrijskega župana Bojana Severja in Maje Majnik, svetovalke za za družbene dejavnosti na občini ter ravnateljice šole Irene Kenk osebno ogledal državni sekretar ministrstva za šolstvo Aljuš Pertinač s svojo ekipo, so se dogovorili, da bodo stroške sanacije šole - rok za dokončanje sanacije je 31. avgust 2014 - razdelili tako, kot pri vseh naložbenih projektih. Sekretar je obljubil, da bo ministrstvo plačalo dosedanje meritve in neuspelo sanacijo učilnice vrtca. Občina pa naj bi poiskala vsaj dva projektanta za pripravo sanacije šole tako, da bodo lahko izbrali najboljšega, kajti najnovejše meritve kažejo, da bo sanacija veliko obsežnejša od prvotno načrtovane. Morebitne spremembe in podrobnosti dogovora pa bodo predvidoma dorekli na današnjem sestanku.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
22.09.2018
17°C / 23°C
nedelja
23.09.2018
14°C / 25°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 22°C