RIBIŠKA DRUžINA TOLMIN GOSTILA KONFERENCO O ZAŠÄITI IN OHRANJANJU POSTRVI

Sobota, 30. avgust 2014

Med 24. in 29. avgustom je v Tolminu potekala konferenca o zaščiti in ohranjanju postrvi. Dejstvo, da je bila konferenca o zaščiti in ohranjanju postrvi prva te vrste, in da so jo pripravili prav v Tolminu, za Ribiško družino Tolmin predstavlja veliko potrditev njihovemu delu. Ne nazadnje pa predstavlja tudi pomembno povezovanje s strokovnjaki s tega področja. Nadaljuje predsednik Ribiške družine Tolmin, Lucijan Rejec.

Izjava: Lucijan Rejec


Konference so se udeležili strokovnjaki iz več kot dvajsetih držav iz Evrope, Severne Amerike in iz Irana, poleg teh pa so v Tolminu gostovali tudi doktorji in profesorji iz priznanih univerz iz Združenih držav Amerike in iz Evrope. Francoz Rene Beaumont je skupaj z ostalimi organizatorji za gostujočo Ribiško družino izbral tolminsko zaradi primera dobre prakse. V petih dneh so člani Ribiške družine Tolmin udeležencem konference predstavili projekt soške postrvi in lipana, vse od znanstvenih osnov do teoretičnega prikaza uresničevanja dejstev, povzetih iz raziskav, v praksi. Sledilo je terensko delo, pri katerem so si udeleženci ogledali vališče, ter obiskali reko Zadlaščico, kjer je bila ugotovljena prva genetsko čista populacija Soške postrvi. 

Vanja Hvala


Foto: Ribiška družina Tolmin

Lucijan Rejec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C