POPOLDANSKE RAZMERE PO NEURJU NA TOLMINSKEM

Sreda, 22. oktober 2014

Posledice davišnjega neurja na Tolminskem so najbolj občutili prebivalci Baške grape. Po besedah poveljnika občinskega štaba Civilne zaščite Tolmin, Jožeta Dakskoblerja, je bilo zasutih 6 oziroma 7 stanovanjskih hiš, starejšo osebo so iz satnovanjske hiše morali izseliti. Stanje se tekom dneva umirja.

Zaradi številnih zemeljskih plazov in podrtega drevja pa še vedno ostaja zaprta cesta v Baško grapo od Kneže do Petrovega Brda.

Kljub temu, do pristojne ekipe na terenu, pa še vedno ostajajo zaprte so tudi ceste: Poljubinj-Kneža, ceste v vasi Sela nad Podmelcem, Loje, Kneške ravne, Rut in Grant ter Tolminske ravne. Upajo, da bo do večera odprtih kar največ od naštetih cest.

Minulo noč je težave povzročala tudi naraščajoča voda. Ob treh ponoči je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo v Kanalskem Lomu, stanovanjski in gospodarski objekt na Ponikvah na Å entviški planoti, voda je ogrožala tudi stanovanjske hiše v naseljih Koritnica, Hudajužna, poplavila pa je stanovanjski hiši v Grahovem ob Bači in v Podbrdu, na Idriji pri Bači pa so pred vodo reševali živino.

Na Å entviški planoti je neurje povzročilo izpad električne energije, ceste pa so prevozne.

Zemeljski plaz je pri Hudajužni zasul železniške tire in prekinil povezavo, zato je še vedno onemogočen tudi železniški promet.


Matej Kavčič in Vanja Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
22.09.2018
17°C / 23°C
nedelja
23.09.2018
14°C / 25°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 22°C