NIČESAR NE OBŽALUJEM V LOGATCU

Sreda, 19. november 2014

Idrijčanka Metka Pavšič z monodramo Vinka Möderndorferja še vedno uspešno nastopa po slovenskih odrih.

Družbeno kritična monodrama Ničesar ne obžalujem, ki jo je slepa igralka Metka Pavšič premierno odigrala kot del podiplomskega študija oblike govora na AGRFT pri profesorju Tomažu Gubenšku, še vedno polni dvorane. Minulo soboto je Metka, po poklicu sicer diplomirana socialna delavka, zaposlena kot animatorka v idrijskem domu upokojencev, ljubiteljska pevka, igralka in vsestranska kulturna delavka, z njo nastopila v dvorani Kulturnega doma v Gornjem Logatcu. V igri Ničesar ne obžalujem čakajoč na zaslišanje kot domnevna tatica, doživeto preigrava nič koliko tlačenih ženskih likov. Ob tem se izkaže z izjemnim posluhom za vse tančine ženskega čustvovanja ter izjemno virtuoznostjo pri prehajanju v različne ženske osebnosti.

Zanimivo je, da vloga nima imena, je Ženska ženska, kajti to, kar se ji zgodi, bi se lahko primerilo vsaki. Naslov Ničesar ne obžalujem seveda zavestno potegne črto vzporednico z znamenito pesmijo Edith Piaf. Je igra, ki nas sooča s časom, ki ga živimo, in nam odstre vrata v intimni svet pretresljive bolečine.

V prihodnjih mesecih Metka Pavšič z monodramo Ničesar ne obžalujem načrtuje še nekaj nastopov v Spodnji Idriji, Žireh, na Cerkljanskem ter drugje po Sloveniji.


Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
23.09.2018
17°C / 23°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 25°C
torek
25.09.2018
14°C / 22°C