VčERAJ SLAVNOSTNA SKUPŠÄINA OOZ

Petek, 28. november 2014

Na včerajšnji slavnostni skupščini Območne obrtno-podjetniške zbornice Idrija v Filmskem gledališču Idrija so podelili priznanja obrtnikom jubilantom za 20 in več let delovanja, obenem pa so se spomnili tudi prehojene poti od leta 1976 dalje. Tega leta so se 4. decembra na sestanku sestali pobudniki združenja samostojnih obrtnikov občine Idrija. Poleg tega so s slovesnostjo obeležili tudi 35-letnico vpisa združenja v poslovni register Slovenije. Prejemnikov nagrade za 20 let delovanja je bilo 16, za 25, 30 in 35 let pa so priznanja prejeli po štirje člani. Plaketo za najdaljši staž je prejela Breda Kodela, avgusta letos je namreč po 40 letih dela zaprla svoj frizerski salon. Za naš radio je povedala:

POSNETEK Breda Kodela 

Predsednik zbornice, Rado Raspet, in sekretarka Ivica Podgornik Vogrič, sta ob koncu s simbolnimi darili izrekla zahvalo za sodelovanje tudi nekaterim še živečim članom prvega izvršilnega odbora iz 1977. leta ter nekdanjim predsednikom in predsednicam. Kot je včeraj v svojem nagovoru omenil sedanji predsednik, ki nadaljuje njihovo delo, Rado Raspet, sedanje razmere niso rožnate, o prihodnosti pa:

POSNETEK Rado Raspet 

Ob koncu so si prisotni z navdušenjem ogledali predstavo Ničesar ne obžalujem. Besedilo Vinka Möderndorferja je odlično interpretirala Metka Pavšič. Predstava je nastala v okviru njenega magistrskega štuidija na AGRFT-ju, magistrirala pa je prav v tem tednu. Večer so obrtniki in podjetniki z Idrijskega in Cerkljanskega, tudi v družbi obeh županov, Bojana Severja in Jurija Kavčiča, zaključili ob klepetu in pogostitvi.  


Damjana Peternelj  

POSNETEK Breda Kodela
POSNETEK Rado Raspet

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
23.09.2018
17°C / 23°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 25°C
torek
25.09.2018
14°C / 22°C