PISMO POSLANCEM IN POSLANKAM DZ S STRANI IDRIJSKE MLADINE

Nedelja, 01. februar 2015

Na nedavna omahovanja glede dodelitve sredstev za vzdrževanje nezalitega dela Rudnika Idrija in problematiko ceste Idrija-Godovič so se v Idriji odzvali tudi mladi z besedami:

"Boste dopustili, da se potopimo? Nam boste prekinili stik s prestolnico? Boste pogledali vstran, ko bo Unescovo mesto le nekaj let po vpisu na prestižni seznam pričelo nazadovati? Na koga boste prevalili krivdo, ko se bo eno izmed uspešnejših slovenskih mest z globalno konkurenčnim gospodarstvom pridružilo tistim v težavam? Ste nas - mlade Idrijčanke in Idrijčane - v imenu varčevanja res pripravljeni prepustiti negotovi prihodnosti?

"Včeraj so na poslanke in poslance državnega zbora naslovili pismo, v katerem so izrazili svoje razočaranje nad nezagotovitvijo sredstev za vzdrževanje rudnika, nestrateškim ravnanjem z odsekom četrte razvojne osi in igranjem s potenciali svetovne dediščine, gospodarstva in usodo preko 6000 ljudi. Med drugim so poslance opomnili:

"V naravi Idrijčanov je, da od drugih ne pričakujemo veliko. V vsej svoji 500-letni zgodovini smo se zanašali predvsem sami nase, na naše sposobnosti, znanje in vztrajnost. Redkokdaj smo krivdo valili na druge, še manjkrat zahtevali, da drugi rešijo naše težave. Zato je toliko bolj nedopustno, da nas v redkih primerih, ko od države ne pričakujemo pomoči, temveč opravljanje nujnih in z zakonom določenih nalog, ta pusti na cedilu."

Pod pismo se je podpisalo 6 mladinskih organizacij iz idrijske občine - Društvo za mladinski razvoj Idrija 2020, Klub idrijskih študentov, Zveza društev Mladinski center Idrija, Mladi forum Socialnih demokratov Idrija-Cerkno, Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine, Društvo tabornikov Rod srebrnih krtov Idrija - ter kopica mladih občanov in občank.

Celotno pismo si lahko preberete tukaj: https://www.dropbox.com/s/2e6f8k7888i8175/pismo-Idrija.pdf?dl=0

Sabina Carli

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C