ORGANIZATORJI VOLILNIH KAMPANJ PLAKATE S SVOJIMI KANDIDATI NE BODO SMELI LEPITI KJERKOLI

Sobota, 26. julij 2008

Uradna predvolilna kampanja za septembrske volitve poslancev v državni zbor se še ni začela, politične stranke pa so že pričele s predstavitvami svojih kandidatov za poslance. V času kampanje bomo plakate z obrazi kandidatov, ki bodo nagovarjali volivce, videvali na vsakem koraku. Zakonodaja in občinski odlok pa lokalnim skupnostim narekujejo zagotavljanje redu tudi na tem področju in obveznost, da z javno objavo pred pričetkom kampanje določijo plakatna mesta, kjer bodo organizatorji volilne kampanje lahko lepili tovrstne plakate, in pogoje za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest na svojem območju. Tako idrijska kot cerkljanska občina sta to že storili.

Na območju idrijske občine bodo organizatorji volilne kampanje brezplačno lahko pridobili plakatna mesta na okroglih stebrih v Idriji in Sp.Idriji, po drugih naseljih v občini pa na avtobusnih postajališčih in nekaterih javnih objektih v manjših naseljih. Za plačilo oziroma na podlagi običajnih pogojev upravljavcev plakatnih mest pa idrijska občina v okviru prostorskih možnosti nudi še plačljiva plakatna mesta in sicer na samostoječih tablah in izveskih na uličnih svetilkah na Lapajnetovi, Gregorčičevi in Vojkovi ulici, na okroglih stebrih in izveskih na uličnih svetilkah v Spodnji Idriji, v preostalih krajevnih skupnostih na Idrijskem pa na avtobusnih postajališčih in nekaterih javnih objektih v manjših naseljih.  

Na območju občine Cerkno bodo organizatorji volilnih kampanj brezplačno lahko plakatirali v Cerknem na okroglih stebrih, samostojnih tablah in samostojnih panojih, po naseljih izven občinskega središča pa bodo plakatna mesta zagotovljena na avtobusnih postajališčih in posameznih javnih objektih v dogovoru s predstavniki krajevnih skupnosti. Občina Cerkno pa bo na podlagi zakona o volilni in referendumski kampanji za plačilo nudila organizatorjem volilne kampanje tudi dodatna razpoložljiva plakatna mesta, upoštevajoč razpoložljive prostorske možnosti in predloge organizatorjev.       

Metka Rupnik  

 

 

         

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C