SKALNI PODOR NA PREDELSKI CESTI USPEŠNO SANIRAN, CESTA BO KMALU PONOVNO PREVOZNA

Torek, 14. april 2015

Skalni podor na italijanski strani  prelaza Predel, ki je konec marca onemogočil prevoznost ceste, si je včeraj ogledal tudi bovški župan Valter Mlekuž.


Po prvih ocenah italijanskega cestnega podjetja ANAS naj bi zapora trajala kar mesec dni, toda kot kaže bo cesta ponovno prevozna že pred prvomajskimi počitnicami.


Skalni podor je namreč v celoti odstranjen, skalna brežina nad cesto je očiščena, podporni zid saniran, cesta pa je nepoškodovana. Zdaj delavci ANAS-a postavljajo še zaščitno drsno ograjo na spodnji strani cestišča, v naslednjih dneh pa naj bi postavili zaščitno mrežo nad cesto. Hkrati so zaporo izkoristili tudi za urejanje bližnje spodnje brežine.


Župan Mlekuž je izrazil zadovoljstvo ob hitrem napredku del in pričakovanje, da bo cesta ponovno prevozna. Po njegovem mnenju bi to v nasprotnem primeru pomenilo le birokratsko in ne fizično oviro.


Cesta bo tako ponovno povezala Bovško z Italijo in osrednjo Slovenijo. Trenutno je za Bovčane dostop v Italijo mogoč preko prelaza Učja, obvoz na Gorenjsko pa poteka čez Vršič.Po sporočilu za javnost povzel: Matej Kavčič

Foto: Milan Å tulc

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C