ČEZ DOBER MESEC DNI PONOVNO JAZZ

Torek, 14. april 2015

Jazz festival, osrednji glasbeni dogodek Zavoda Gabrijel fest iz Cerknega, bo letos doživel že dvajseto izvedbo. Prireditev, ki se bo odvijala od 21. do 23. maja, bo prav zato letos še bolj razgibana, v glasbenem smislu nekaj posebnega. Na pokritem prizorišču pred cerkvijo Svete Ane se bodo tudi letos srečali glasbeniki z vsega sveta. Gre za preplet najrazličnejših jazzovskih zvrsti, poslušalcu ponudijo pregled sveže ustvarjalnosti na tem področju. Glede na program tudi letos ne moremo govoriti o enoznačnem jazzu, saj gre za pravi trumf mešanice klasičnih zvrsti z glasbenimi eksperimenti, ki odkrivajo nove in nove smeri v svetu zvoka. Tudi letos bomo v Cerknem lahko srečali glasbenike iz različnih koncev sveta, od Anglije, Francije, Skandinavije, do Kanade, Amerike in Japonske. Veliko vlogo pa bodo tudi na letošnjem, jubilejnem, festivalu opravili domači umetniki, ki vsa leta sooblikujejo različne dogodke Zavoda Gabrijel fest, Zlatko Kaučič, Peter Ugrin, Igor Matkovič in drugi. V Spremljevalnem programu bosta poleg znanih glasbenih delavnic, pa Cortezejevih projektov divje hrane in drugih dogodkih nastopili kar dve domači glasbeni skupini -Pihalni orkester Cerkno in Kar češ brass band.

Celotno jazzovsko dogajanje v Cerknem bo letos posvečeno pobudniku festivala in dolgoletnemu organizatorju, ki je tudi tokratni program še zasnoval, Boštjanu Cveku. Ta se je bo hudi bolezni poslovil letos januarja.

Tudi Primorski val se s pomočjo zunanjih sodelavcev vsako leto vključi v festivalsko dogajanje. V času festivala bomo v studiu gostili imenitne glasbene goste, tradicionalne oddaje z naslovom Pasluš pa bodo letos odstrle zanimive dogodke in prelomnice v dvajsetletni zgodovini festivala.


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.03.2019
7°C / 13°C
sreda
20.03.2019
5°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 17°C