KOLEKTOR ODPRL NOVO HALO V LAKTAÅ IH

Sreda, 01. julij 2015

Kolektor je danes v Laktaših v Banja Luki slavnostno odprl novo proizvodno halo. Svečanosti so se poleg vodstva koncerna Kolektor udeležili še minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, generalni direktor GZS Samo Hribar Milič, predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in minister za industrijo, energetiko in rudarstvo Republike Srbske Petar Đokić.

Dolgoročna strategija koncerna Kolektor je rast, ki ji je podrejena tudi internacionalizacija oziroma tako imenovana globalna prisotnost v smislu iskanja najprimernejših proizvodnih lokacij za svoje proizvodne programe. Ena takih lokacij so Laktaši v Banja Luki. Nova proizvodna hala koncernovega podjetja Kolektor Bosna pomeni širitev obstoječih proizvodnih programov, nova delovna mesta ter ohranjanje proizvodnega programa za svoje kupce.

Koncern Kolektor je s proizvodnjo komutatorjev v Laktaših začel pred desetletjem. Po desetih letih je prišel čas, da se koncern odloči, kako naprej, saj so dosedanji prostori postali pretesni. Sprejeta je bila odločitev, da se za predvideno rast podjetja Kolektor Bosna pridobi dodatne prostore. V ta namen Kolektor ureja že zgrajeno proizvodno halo, ki pa jo prilagaja svojim proizvodnim procesom. Dosedanjim 4000 kvadratnim metrom proizvodnih površin je tako Kolektor dodal še 6000 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo, ki naj bi jo do leta 2020 tudi v celoti napolnili.

V Kolektorju Bosna so začeli s proizvodnjo navitih komponent in temu programu kmalu dodali še proizvodnjo komutatorjev. Danes je podjetje strateška lokacija oziroma kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko. Med najpomembnejšimi kupci pa so Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl …

Novi prostori omogočajo nadaljnjo širitev. V naslednjih 10 letih naj bi prodajo z zdajšnjih 15 milijonov evrov na vseh treh programih podvojili. Načrtovana rast pomeni tudi dodatno zaposlovanje. Danes je v obeh Kolektorjevih podjetjih v Laktaših zaposlenih 350 ljudi. Å tevilo zaposlenih naj bi se v obdobju rasti povečalo vsaj za 100, torej na 450.

Celotna investicija v opremo in proizvodne objekte bo v naslednjem strateškem obdobju petih let presegla 10 milijonov evrov.


Polona Rupnik

Foto (z leve proti desni): Petar Đokić, Milorad Dodik, Zdravko Počivalšek in Stojan Petrič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
22.09.2018
17°C / 23°C
nedelja
23.09.2018
14°C / 25°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 22°C