TUDI LETOS DOVOLJ MOŽNOSTI ZA MLADE NARAVOSLOVCE

Torek, 07. julij 2015

Zveza za tehnično kulturo Slovenije tudi v letošnjih poletnih počitnicah pripravlja številne tabore in poletne šole za učence, dijake in študente. Med njimi so biološki, astronomski in ornitološki tabori ter poletne šole elektronike in robotike, modelarstva in kemijskih znanosti. Skozi leto se na tovrstnih dejavnostih zvrsti več kot 600 mladih.

Najbolj pester je bil prav teden, ko so pripravili osem različnih taborov in šol. Med njimi so bili ekološko-raziskovalni tabor v Murski Soboti, ekološki-lončarski tabor v Puconcih, ornitološki raziskovalni tabor v okolici Murske Sobote, astronomski tabor v Gornjih Petrovcih in poletna šola modelarstva pod Uršljo goro. Prav tako se je že iztekel študentski raziskovalni tabor v Halozah, na katerem so imeli prednost pri udeležbi študenti geografije z mariborske filozofske fakultete.

Nekaj taborov se seli v zahodnejši del Slovenije. V prihodnjih dneh, od 12. do 18. julija bodo pripravljajo biološki tabor v Trenti in Tabor računalništva in poletno šolo logike na Medvedjem Brdu. Tam se bo sredi avgusta odvijal tudi poletni tabor logike.

Tabori in poletne šole so v določenem smislu nadgradnja različnih tekmovanj, ki jih Zveza za tehnično kulturo Slovenije organizira med šolskim letom z različnih področij, med drugim logike, naravoslovja, biologije, modelarstva in konstruktorstva, udeleži pa se jih več kot 50.000 mladih.

Zveza za tehnično kulturo sicer nekaj taborov in delavnic pripravi tudi med prvomajskimi in zimskimi počitnicami. Delno jih sofinancira zveza iz programa Mladini prijazna znanost, sicer pa udeleženci, bolj natančno njihovi starši, doplačajo prispevek od 60 do 200 evrov za teden.


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
15°C / 24°C
torek
26.06.2018
12°C / 28°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C