DAN DOBAVITELJEV KOLEKTORJA

Četrtek, 04. september 2008

Koncern Kolektor vsako drugo leto za vse svoje dobavitelje pripravi Dan dobaviteljev. Tokrat se je v Radencih zbralo več kot 100 predstavnikov dobaviteljev iz 56 podjetij. Novost letošnjega Dneva dobaviteljev je bila organizacija dneva tako za komutatorski kot nekomutatorski program. Prvič sta na njem sodelovala tudi Kolektor Liv in Kolektor Magma.

Cilj omenjenega dneva je seznaniti dobavitelje s položajem koncerna Kolektor in njegovo strategijo razvoja ter poudariti pomembnost kakovosti izdelkov in poslovanja. Predavatelji so si bili enotni, da je dobro sodelovanje med dobavitelji in koncernom pomembno tako za eno kot drugo stran.

Na področju nabave je koncern zastavil novo strategije, ki so jo poimenovali »Politika 5 krat 5«, ki zajema redno oskrbo proizvodnje z materialom, stalno zniževanje nabavnih stroškov, iskanje novih potencialnih virov nabave, zmanjševanje števila dobaviteljev in dvig kakovosti vhodnih materialov.

Rast koncerna zahteva tudi novo organizacijo. Z letom 2009 se bo koncern reorganiziral v panožno organizacijo. Ta naj bi koncern delila na tri stebre -avtomobilsko industrijo, hišno tehniko in industrijsko tehniko. Ključna sprememba bo na razvojno tržni funkciji, s pomočjo katere želijo v koncern pripeljati nove programe in produkte.

Udeleženci so se seznanili še z nekaterimi novostmi s področja logistike v koncernu, novo evropsko okoljevarstveno zakonodajo REACH in pregledali, kako uspešni so dobavitelji pri dobavi materialov. V zadnjih dveh letih je bil narejen korak naprej, vendar si v koncernu želijo še boljših rezultatov.

Na vsakem Dnevu dobaviteljev razglasijo tudi Naj dobavitelja, ki ga izbere poslovodstvo koncerna. Tokrat je kristalno plaketo prejelo nemško podjetje EKS Isodraht GmbH, eden največjih koncernovih dobaviteljev bakra.


Polona Å emrl

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.08.2019
19°C / 31°C
torek
27.08.2019
19°C / 33°C
sreda
28.08.2019
18°C / 33°C