DELA 21. LIKOVNE KOLONIJE UMETNIKI ZA KARITAS NA OGLED V BOVCU

Četrtek, 07. julij 2016

V Hotelu Alp so odprli prodajno razstavo del, ki so nastala v lanskem letu na 21. mednarodni likovni koloniji Umetniki za Karitas na Sinjem vrhu nad Ajdovščino.


Razstava kolonije, ki je potekala pod geslom Veselite se življenja, je v Bovcu že 20. po vrsti. Ob odprtju sta sodelovala bovški kantavtor Peter Della Bianca in recitatorka Dana Ivančič, prisotne pa je pozdravila tudi vodja projekta Umetniki za Karitas Jožica Ličen, ki je predstavila potek projekta in udeležence zadnje mednarodne kolonije, strokovne sodelavce in razstavljavce ter med drugim povedala, da so ustvarjalci kolonij v 21 letih prihajali s praktično vseh kontinentov. Poudarila je, da je v 21. letih 1480 avtorjev ustvarilo več kot 2200 likovnih del.


Letošnja likovna kolonija Umetniki za Karitas bo na Sinjem vrhu potekala med 15. in 19. avgustom, dan odprtih vrat pa pripravljajo 18. avgusta.


Bovško razstavo je odprl bovški župan Valter Mlekuž, ki je ob odprtju poudaril pomen prostovoljnega humanitarnega dela in se obenem zahvalil članom župnijske Karitas Bovec, ki že 25 let skrbi, da tudi tisti na robu socialnega življenja dobijo vsaj tisto lepo, toplo besedo, dober nasvet in seveda tudi osnovne življenjske potrebščine.


Izkupiček prodajne razstave bo namenjen Skladu Bogdana Žorža za pomoč otrokom.
Matej Kavčič

Foto: Milan Å tulc

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C