HOP ON HOP OFF AVTOBUS NA KOBARIŠKEM

Petek, 08. julij 2016


Z današnjim dnem je svoj motor prvič zagnal avtobus Hop on Hop off, ki bo vse do konca avgusta zagotavljal sistem krožnega prevoza po glavnih turističnih točkah Kobariške.

Gre za aktivnost v okviru pilotnega projekta Trajnostna mobilnost v občini Kobarid. 21 sedežni avtobus, ki bo lahko prevažal tudi do 5 koles, bodo lahko za 1 evro na osebo na dan koristili tako domačini kot obiskovalci Kobariške. Za otroke do 10. leta starosti bo prevoz brezplačen, prav tako prevoz koles.

In kakšna je trasa, na kateri bo vozil Hop on Hop off avtobus?

Ob 6.35 bo iz Kobarida mimo vasi pod Krnom najprej krenil na planino Kuhinja in nazaj na izhodišče. Ob 7.45 se bo podal na Livško, mimo Livka, Avse in Jevščka vse do Livških Raven in Kolovrata in nazaj. Ob 9.15 ga bo pot vodila na Drežniški konec, v skrajno zahodne predele naše države bo vozil po 10. uri, ko bo potnike dostavil vse do vasi Robidišče, Logje in Breginja ter mimo preostalih kotarskih vasi nazaj do Kobarida, ob koder pa bo ob 11.40 štartal na zadnjo, peto pot, ko se bo iz Kobarida zapeljal na Svino, zatem pa mimo Starega sela do kopališča na Robiču. V popoldnevu pa bo isto pot v nekoliko spremenjenem vrstnem redu prevozil še enkrat.  

Župan Občine Bovec Robert Kavčič si želi, da bo avtobus pripomogel k razbremenitvi parkirišč na glavnih turističnih točkah na Kobariškem, obenem pa pomeni tudi začetek novih uspešnih zgodb na področju trajnostne mobilnosti.

Izjava: Robert Kavčič

Izjava Robert Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C