VIZIJE IDRIJE ZA 21. STOLETJE V LJUBLJANO

Četrtek, 01. januar 1970

V začetku avgusta se v Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljano iz idrijskega Kajzerparka seli razstava predlogov in idej vizije mesta Idrija v 21.stoletju, ki jih je 30 mladih iz Kolumbije, Francije, Nemčije, Slovenije, Romunije in Rusije oblikovalo za mesto Idrija. Ti predlogi so nastali v okviru mednarodnega projekta TBI: mladi, mesto in dediščina, ki sta ga v zadnjih štirih mesecih vodila Mladinski center Idrija in društvo Idrija 2020 v sodelovanju s Klubom idrijskih študentov, Fakulteto za arhitekturo, Fakulteto za družbene vede, Občino Idrija, romunsko nevladno organizacijo Plusminus in skupino študentov urbanih študij 4Citizens. 

V okviru projekta, ki je bil v večjem delu podprt z evropskimi sredstvi iz programa Erasmus+, so mladi različnih narodnosti in strok ter pod mentorstvom univerzitetnih profesorjev sprva analizirali družbeni, ekonomski, politični, prostorski in komunikacijski položaj Idrije na podlagi treh izbranih lokacijah – mestnega središča, Kajzer parka in območja topilnice –, zatem pa identificirali ključne razvojne izzive ter nazadnje predlagali serijo ukrepov in projektov različnega obsega in učinka, ki bi odgovorili na razvojna vprašanja mesta.

V prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani bo razstava dva meseca predstavljala mesto, njegove potenciale in nov pristop k načrtovanju mest.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C