POLETNI TABORI NA MEDVEDJEM BRDU

Torek, 23. avgust 2016

Pred nami so še zadnji topli in poletni dnevi letošnjih šolskih počitnic in otroci bodo te trenutke preživljali zelo različno, bodisi v naravi odmaknjeni stran od virtualnega, bodisi pa priklenjeni na žice, ki jih, kot bi sami dejali -povezujejo s svetom. Nekateri pa bodo združili oboje in tako zadnje počitniške dni preživeli zelo produktivno in koristno kombinirali s prijetnim. 


Na Medvedjem Brdu stoji na razglednem predelu 789 m nad morjem, v bližini cerkve Sv. Katarine iz 11. stoletja -Dom Medved; center šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer te dni vzporedno potekata kar 2 počitniška tabora -tabor logike in tabor računalništva. Dom Medved sicer ponuja ogromno možnosti za koristno preživljanje časa, od številnih igrišč za odbojko, mali nogomet in košarko, do plezalne stene in možnosti z astronomsko opremo spoznavati skrivnosti vesolja. 


Zakaj še, pa za koristno preživljanje počitnic in dobro izpeljavo taborov izbrati prav Dom Medved, nam bo v nadaljevanju zaupal Tadej Zlak, vodja računalniškega tabora, ki v tem tednu od 21. do 27. avgusta poteka na Medvedjem Brdu.


Izjava Tadej Zlak


Tabor računalništva sicer v letošnjem letu gosti 21 mladih, 20 fantov in 1 deklo, ki se spoznavajo s svetom programiranja. Računalniškega tabora so se udeležili tako otroci z več izkušnjami, kot tudi čisti začetniki -in le- te mentorji vodijo skozi prve korake programiranja, a je vseeno samostojnega dela zelo veliko. V dopoldanskih in popoldanskih delavnicah otroci spoznavajo osnove programiranja, ustvarjajo svoje programe, ravno včeraj pa so ustvarili tudi 12 projektov, ki jih bodo otroci samostojno ob pomoči 3 mentorjev razvijali do konca tedna in jih takrat tudi predstavili staršem. 


Kot že rečeno pa vzporedno poteka tudi Tabor Logike, pri katerem gre za aktivno in poučno preživljanje prostega časa otrok starih od 11 do 16 let. V dopoldanskem in prav tako popoldanskem času, tam potekajo razne delavnice in predavanja na temo logike, v vmesnem času pa se otroci zabavajo in družijo, mentorji pa jim ponudijo tudi športne igre in izlete v okolico. Nadaljuje Mateja Hrast, vodja letošnjega Tabora logike v domu Medved.


Izjava Mateja Hrast


O kakovostnem preživljanju prostega časa pa je sploh ob zadnjih dnevih počitnic ogromno besed. Ne samo odrasli, ki imajo zaradi vse hitrejšega   tempa življenja vse manj prostega časa, tudi otroci namreč občutijo pomanjkanje le-tega, saj so mnogi prezaposleni s številnimi šolskimi in izvenšolskimi dejavnostmi. Zato so tabori, kot sta letošnji Tabor logike in tabor računalništva za razvoj otrok zelo pomembna. Prav prostočasne aktivnosti, ki torej združujejo koristno s prijetnim jim namreč pomagajo, da se izrazijo še na drugačen način in si tako oblikujejo svojo samopodobo.


Karmen StrelIzjava Tadej Zlak
Izjava Mateja Hrast

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
15°C / 24°C
torek
26.06.2018
12°C / 28°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C