»STARI ZEWNK« DOBIVA NOVO PODOBO

Petek, 10. oktober 2008

V začetku letošnjega leta so se na 30 let starem nogometnem igrišču »Stari Zewnk« v Dolah nad Idrijo pričela obnovitvena dela. Ureditev športnega igrišča financirata Občine Idrija, ter Å portno društvo Aktiv, ki je za obnovo igrišča prejelo sredstva Fundacije za Å port, ki sofinancira izgradnjo športnih objektov v republiki Sloveniji. Predračunska vrednost investicije je bila ocenjena na 75.000 €


Prva gradbena dela so se pričela v mesecu juniju, ko se je izvedlo posek dreves in ureditev platojev okoli igrišča. Zgrajena je tudi nova dovozna cesta. V septembru so se dela nadaljevala z ureditvijo podlage igrišča, kjer je bilo odstranjeno okrog 600 kubičnih metrov gradbenega materiala. Igrišče je odvodnjavano ter urejeno za bodočo razsvetljavo.


Položitev asfaltne podlage, ki je bila predvidena za letošnjo jesen je bila zaradi premalo utrjene osnovne zemeljske podlage preložena na spomladanski čas naslednjega leta.


Tako se bo na novo urejena podlaga igrišča čez zimo naravno stabilizirala, kar bo omogočalo bolj kvalitetno položitev asfaltne podlage.


Za naslednje leto je predvidena celotna ureditev igrišča ter postavitev zaščitnih mrež. Ko bo sprejet nov občinski prostorski plan se bo tudi pričelo s pridobitvijo gradbenih dovoljenj za postavitev pomožnega objekta in razsvetljave, ki je predvidena za leto 2010.Klemen Petrič


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C