AKTIVNOSTI DOMA UPOKOJENCEV PODBRDO OB MEDNARODNEM DNEVU STAREJŠIH

Petek, 30. september 2016

1. oktober je mednarodni dan starejših. Osrednji severnoprimorski dom upokojencev – Dom upokojencev Podbrdo – ga bo obeležil z nizom aktivnosti, ki jih bodo danes in jutri pripravili tako v dveh splošnih enotah v Tolminu in Podbrdu, kot v posebni enoti na Petrovem Brdu.


V domovih v Tolminu in Podbrdu bodo svojce stanovalcev povabili k predstavitvi aktivnosti Društva Hospic za Severno Primorsko, ki bo namenjena tematiki vzpostavitve paliativne oskrbe pri starostnikih. Po besedah strokovne vodje v Domu upokojencev Podbrdo Alenke Gantar namreč v vseh enotah doma v zadnjem času sprejemajo vse več bolnikov v zadnjem stadiju različnih bolezni, ki jih svojci doma ne zmorejo več oskrbovati, zato je tematika paliativne oskrbe tema, s katero se bo potrebno resno soočiti. Na tem območju trenutno ni hospica, zato te bolnike oskrbujejo prostovoljni delavci, ki delujejo pod okriljem Društva Hospic za Severno Primorsko. Svoje delovanje bodo ob mednarodnem dnevu starejših danes predstavili v enoti doma upokojencev v Tolminu, jutri pa še v Podbrdu.


Aktivnostim se pridružuje tudi enota na Petrovem Brdu, ki danes pripravlja prodajno razstavo izdelkov svojih stanovalcev. Razstava bo do 17. ure potekala v tolminski blagovnici.Matej Kavčič

Na fotografiji: stanovalci tolminske enote Doma upokojencev Podbrdo

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
12.11.2018
11°C / 18°C
torek
13.11.2018
12°C / 17°C
sreda
14.11.2018
8°C / 20°C