FESTIVAL MLADIH GIMNAZIJE TOLMIN

Sobota, 08. oktober 2016

Včeraj je Festival mladih združil prvošolce tolminske gimnazije in učence devetih razredov posoških osnovnih šol.


Na dogodek so prišli učenci devetih razredov osnovnih šol iz Bovca, Kobarida, Podbrda, Most na Soči in Tolmina. Vodstva teh šol so se z vodstvom Gimnazije Tolmin odločila letošnje druženje obarvati s kulturo. Tako je prvi del festivala v tolminskem Kinogledališču predstavil skeč z izleta v hribe v izvedbi Pouličnega gledališča Ane Monro. Iz širokega nabora dejavnosti na Gimnaziji Tolmin se je predstavila Gledališka skupina Zvonko. Zaigrali so igro Žarka Petana Vojak z zlato glavo, ki je premiero doživela lani. V zadnjih nekaj letih so ena od prepoznavnih usmeritev tolminske gimnazije mednarodni projekti. Preko njih dijaki spoznavajo vrstnike širom Evrope, njihovo kulturo, navezujejo z njimi prijateljstva ter se obiskujejo. Kaj jih je lani med obiskom Islandije najbolj presenetilo, je razkrilo 6 dijakov zdaj 3. letnika.


Drugi del letošnjega Festivala mladih je devetošolce popeljal v učilnice edine srednješolske ustanove v Posočju. Skupaj z dijaki 1. letnika so ustvarjali limerike. To je kratka enokitična, igriva pesniška oblika. Zanjo je značilnih 5 verzov z vnaprej predpisano rimo in vsebino. Limerike je skoraj 200 udeležencev ustvarjalo v 36-tih skupinah. Vsaka od njih je v eni eri ustvarila vsaj en limerik in ga pred svojim odhodom domov objavila na spletni strani Gimnazije Tolmin. Ob koncu jih je nastalo več kot 50.Erik Vrčon

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
23.09.2018
17°C / 23°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 25°C
torek
25.09.2018
14°C / 22°C