ZALE NI V NAČRTIH SANACIJE

Nedelja, 16. oktober 2016

Na državni Direkciji za ceste so evidentirali vse odseke državnih cest, ki so najbolj ogroženi zaradi naravnih nesreč; najpogostejše so poplave, izjemen dogodek pa je bil žled januarja 2014. 

Več odsekov je uvrščenih v načrt razvojih programov, nekateri so bili že sanirani. Med slednje štejejo tudi poplavno ogroženo cesto Tolmin–Idrija na odseku Bača–Dolenja Trebuša. Direkcija za infrastrukturo se je lotila tudi sistematične zaščite brežin pred padanjem kamenja in skal na vozišča, kar zmanjšuje tveganje za škodo oziroma prevoznost cest ob potresih, odjugah in močnih padavinah. Ocenjena vrednost najnujnejših ukrepov za zaščito brežin je 80 milijonov evrov. Po poplavah jeseni 2014 so v sklopu akcijskega načrta interventnih aktivnosti zaradi poplav za področje cestne infrastrukture izvedli za pol milijona evrov interventnih ukrepov za izboljšanje poplavne varnosti državnih cest, dela so financirali iz proračunske rezerve. 

Na seznamu najnujnejših del pa ni cestnega odseka Idrija-Godovič.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C