ZA POKRITJE IZVEDENIH SANACIJ V PRORAČUNSKO REZERVO

Nedelja, 23. oktober 2016

V zadnjem obdobju so bili izvedeni nekateri nujni interventni posegi na infrastrukturi na Idrijskem po naravnih ujmah in zaradi dotrajanosti. Ker so stroški posegov presegli višino sredstev, s katerimi razpolaga župan, bo občina te stroške pokrila iz proračunske stalne rezerve.

Skupno dobrih 97.000 evrov bo Občina Idrija iz proračunske stalne rezerve namenila za pokritje teh že izvedenih sanacij. Od tega bo šlo dobrih 34.000 evrov za sanacijo zemeljskega plazu nad Rakami, ki se je sprožil v neurju februarja letos, približno prav toliko za pokritje sanacije obsežnih poškodb po zimi 2015, ki je bila izvedena na podpornem zidu pod idrijskim gradom. Iz omenjenih sredstev proračunske rezerve pa bodo pokriti tudi stroški že opravljenih sanacij dveh javnih poti, ki sta bili poškodovani v naravnih ujmah, in sicer javne poti Pek-Žirovnica, ki jo je ob latošnjem januarskem neurju spodkopala narasla voda, za kar bo iz proračunske rezerve namenjenih dobrih 17.000 evrov, in za pokritje izvedenih sanacijskih del na javni poti Petrič-Pock. Za odpravo posledic, ki jih je deroča voda povzročila na podpornih zidovih te poti že v neurju jeseni 2014 je iz tega vira namenjenih 10.000 evrov.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C