PODALJŠAN ROK ZA UREDITEV ČIŠČENJA ODPADNIH VODA

Torek, 01. november 2016

Zaradi razseljenosti in oddaljenosti nekaterih domačij na območjih Idrijskega, Cerkljanskega in v Gornjem Posočju določenega števila domačij nikoli ne bo mogoče priključiti na javno kanalizacijsko omrežje, zato bodo same morale zagotoviti ustrezen sistem čiščenja odpadnih vod. Po novi uredbi o odvajanju in čiščenju komunalnih in odpadnih voda na območjih, kjer ni kanalizacije ali kjer ta ni načrtovana, do konca leta 2017 greznic ni treba zamenjati ali nadgraditi v male komunalne čistilne naprave, kot je določala stara uredba. To je potrebno storiti najpozneje ob prvi rekonstrukciji objekta oziroma najkasneje do konca leta 2021.

Če je bila pretočna greznica zgrajena po predpisih, veljavnih v času gradnje, je čas za njeno nadgradnjo oziroma za nadomestitev z malo komunalno čistilno napravo najpozneje ob prvi rekonstrukciji objekta, za katero je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje. Če odteka odpadna voda iz objekta v okolje brez vsakršnega čiščenja ali greznica ni bila narejena po predpisih, je rok za ureditev stanja najpozneje do konca leta 2021.


Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C