NAGRAJENI OBRTNIKI-JUBILANTI OOZ IDRIJA

Petek, 25. november 2016

Območna obrtno podjetniška zbornica Idrija je sinoči na slovesnosti na idrijskem gradu podelila priznanja zbornice svojim članom – obrtnikom in malim podjetnikom z Idrijskega in Cerkljanskega - za dolgoletno vztrajanje v obrtni dejavnosti.

Četrtega decembra 1976, pred štirimi desetletji, so legende obrtništva na Idrijskem, Jože Mlinar, Franjo Rebec, Evgen Šinkovec, Franc Šinkovec, Marijan Kavčič, Ivan Erbič, Marijan Peljhan in Damijan Lampe, na sestanku sprejeli sklep, da pričnejo s postopki za ustanovitev združenja samostojnih obrtnikov tedanje skupne občine Idrija. Ustanovni občni zbor Združenja se je zgodil dobre pol leta kasneje - 23. junija 1977. Območna obrtno podjetniška zbornica Idrija, kot se danes imenuje in združuje obrtnike in male podjetnike z Idrijskega in Cerkljanskega, bo tako prihodnje poletje praznovala 40-letnico svojega delovanja. Sinočnji večer pa je bil prazničen predvsem zaradi jubilantov, članov idrijske obrtne zbornice, ki svojo dejavnost opravljajo že dve desetletji in več.

Predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Rado Raspet.

--------------------------

izjava Rado Raspet

--------------------------

Predsednik in predsednik skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice Idrija, Rado Raspet in Peter Poljanec sta na slovesnosti sinoči podelila skupno 45 jubilejnih priznanj zbornice, in sicer 18 za 20 let, 24 za 25 let, dve za 30 ter eno za 45 let delovanja v obrtništvu. Slednje je prejelo podjetje Muhn strojno vezenje iz Idrije.

Zbrane na sinočnji svečanosti sta poleg Raspeta nagovorila še član upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije in predsednik logaške območne obrtne zbornice Bogdan Oblak ter idrijski župan Bojan Sever.

Teja Lampe je nastopila s plesno točko Dvorni norček, s katero je postala vice svetovna prvakinja na nedavnem svetovnem prvenstvu na Sardiniji, zatem pa so si udeleženci svečanosti ogledali še Partljičevo monokomedijo Čistilka Marija v izvedbi izvrstne Ane Kavčič iz Kulturnega društva Jurko Gore. Predstavo je režiral Marko Lapajne.Metka Rupnik

 

izjava Rado Raspet

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C