PRO BONO AMBULANTA V NOVI GORICI BLAŽI STISKE PREKARNIH DELAVCEV BREZ ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Sreda, 04. januar 2017

Pa namenimo v naslednji novici nekaj prostora še socialnim vprašanjem. V Novi Gorici od lanskega marca deluje pro bono ambulanta.


Ambulanta približno enkrat tedensko deluje v Skupnostnem centru na Bidovčevi ulici v Novi Gorici. Pravna zastopnica pro bono ambulante Ana Jug pojasnjuje, komu je namenjena.


Izjava: Ana Jug 1


V ambulanti prostovoljno delajo zdravnik, medicinska sestra in socialna delavka, ki sodelujejo z Zdravstvenim domom Nova Gorica. Glede na splošno problematiko pomanjkanja zdravnikov smo Ano Jug vprašali, kako zagotavljajo ustrezen zdravniški kader.


Izjava: Ana Jug 2


Socialna stiska, ki jo blaži pro bono ambulanta je na naše koncu precej velika, saj naj bi bilo po uradnih podatkih v Goriški regiji okrog 650 ljudi brez obveznega zdravstvenega zavarovanja, med katerimi je še posebno veliko prekarnih delavcev in malih obrtnikov.


Ob koncu pa še zanimivost. Kakšen je pravni status pro bono ambulante v Novi Gorici. Odgovarja Ana Jug.


Izjava: Ana Jug 3
Matej Kavčič


Na fotografiji: vhod v prostore pro bono ambulante v Novi Gorici, kjer obiskovalce na vhodu pričaka podoba Huga Chaveza, ki je mnenju sodelavcev ambulante simbol brezplačnega zdravstva za vse državljane.

 

Izjava: Ana Jug 1
Izjava: Ana Jug 2
Izjava: Ana Jug 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
22.09.2018
17°C / 23°C
nedelja
23.09.2018
14°C / 25°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 22°C