VRTEC SOVODENJ PRAZNUJE 5 LET

Sreda, 22. oktober 2008

V Vrtcu na Sovodnju letos praznujejo že peto obletnico delovanja. Vrtec so v prizidku podružnične osnovne šole uredili predvsem zaradi velikega števila otrok s Sovodnja in okolice, ki jih niso mogli sprejeti zaradi prenatrpanosti ostalih vrtcev v Občini Gorenja vas-Poljane. Sprva so imeli mešano skupino otrok od prvega do šestega leta starosti, ki so se poimenovali Sončki, vodja vrtca Sonja Bevk in pomočnica Jana Peternelj sta tako orali ledino skupaj z najmlajšimi prebivalci kraja, kot se spominja Sonja Bevk:

Vrtec Sovodenj Sonja Bevk 1        

Vrtec so pred dvema letoma še razširili, in sicer z novim oddelkom za najmlajše otroke v starostni skupini 1 do 3 let, ki so se poimenovali Zvezdice, Sončki pa so se strnili v skupino otrok od 3 do 6 let. V najmlajši skupini je trenutno vpisanih 12 otrok, večja pa jih šteje dvakrat toliko. Letošnje petletnice ne bodo posebej obeleževali, se bodo pa vzgojiteljice (trenutno sta zaposleni še Renata Kisovec in Tina Linke) skupaj z otroki rojstnega dneva spomnile skozi aktivnosti, ki v vrtcu potekajo že kar tradicionalno. Tudi o tem Sonja Bevk:

Vrtec Sovodenj Sonja Bevk 2       

Vsako leto pa se tudi odpravijo na poseben izlet s starši, ki zaznamuje konec šolskega leta. Na obisku v sovodenjškem vrtcu je bila tudi naša ekipa, zato lahko strnjeni oddaji prisluhnete že danes popoldan po 17. uri v Mladem valu.

(na sliki so otroci iz dveh letošnjih skupin, Sončki in Zvezdice)

 

Damjana

Vrtec Sovodenj Sonja Bevk 1
Vrtec Sovodenj Sonja Bevk 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C