SALAME SO DOBILE OCENO

Sobota, 22. april 2017

V organizaciji turističnega društva Idrijske Krnice je včeraj v Idrijskih Krnicah potekalo ocenjevanje suhomesnatih izdelkov. Na povabilo organizatorja se je odzvalo 32 lastnikov, ki so v ocenjevanje prinesli različne suhomesnate izdelke. Ocenjevanje je potekalo po pravilniku »Dobrote slovenskih kmetij«, ki ga izdaja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Po tem pravilniku se ocenjuje zunanji izgled, izgled in barva prereza, tekstura, ter vonj in okus izdelka. Štiričlanska ocenjevalna komisija, ki je imela težko delo, se je odločila, da zlato priznanje v kategoriji salam za svoj izdelek dobita domačin Zdravko Kenda in Novogoričan Branko Radikon, v kategoriji budžol pa je zlato priznanje za svoj izdelek dobil domačin Jožef Lahajnar. Po koncu ocenjevanja je sledilo prijetno druženje, na katerem so lahko ocenjene izdelke preizkusili tudi vsi obiskovalci.


Aleš Magajne

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
18.04.2024
3°C / 16°C
petek
19.04.2024
1°C / 16°C
sobota
20.04.2024
7°C / 17°C