IDRIJSKI SVET O JAVNIH ZAVODIH, PARKIRNINI NA LAJŠTU TER OBČINSKIH NAGRAJENCIH

Sreda, 17. maj 2017
Idrijski občinski svet se je včeraj sestal na rednem majskem zasedanju, kjer je obravnaval in se odločal o vrsti aktualnih vsebin in vprašanj. V okviru točke o mandatnih vprašanjih in imenovanjih je dal soglasje k imenovanju Marije Magajne za direktorico Zdravstvenega doma Idrija, Tomaža Venclja in Andreja Lazarja pa za predstavnika občine v svet Glasbene šole Idrija.

Že uvodoma pa je bila z dnevnega reda umaknjena točka v zvezi z izdajo soglasja k zadolžitvi javnega podjetja Komunala Idrija, saj že predhodne obravnave na matičnih odborih sprejetju sklepa niso bile naklonjene. V nadaljevanju zasedanja so ravnateljice in direktorice javnih zavodov v občini: vrtca, idrijske, spodnjeidrijske in črnovrške osnovne šole, glasbene šole, Mestne knjižnice in čitalnice ter Centra za idrijsko dediščino poročale o opravljenem delu in poslovanju zavodov. Svet je vse predlagane sklepe k tej točki potrdil. Potrdil je tudi pravilnik o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija s predvidenim delovnim mestom kinooperaterja v Filmskem gledališču Idrija, ki je notranja organizacijska enota knjižnice. Sprejeli so predlagane spremembe odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Vrtec Idrija, spremembe Pravilnika o poteku postopka in kriterijih za sprejem otrok v vrtec ter sistemizacijo delovnih mest Vrtca Idrija v šolskem letu 2017/2018.

Svet je zavrnil sprejetje sklepa o določitvi javnih parkirnih površin v občini, kjer se plačuje parkirnina, kar pomeni, da tudi letos motorizirani obiskovalci Lajšta ne bodo plačevali parkirnine. Svetniki in svetnice pa so, tako kot je na majski seji, ki je zadnja pred občinskim praznikom, običajno, potrdili tudi seznam prejemnikov letošnjih občinskih nagrad. Pirnatovo nagrado za leto 2017 prejme moški pevski zbor Pobje iz Črnega Vrha za predanost zborovskemu petju in bogatitev kulturnega utripa. Prejemniki letošnje nagrade Jožefa Mraka so Slavko Moravec, Dimitrij Kavčič, Edvard Brus in Tomaž Štravs avtorji projekta »Bombe nad Idrijo«.

Letos bodo podeljene tudi tri nagrade občine Idrija, ki jih prejmejo Prostovoljno gasilsko društvo Spodnja Idrija za 112 let nesebičnega humanega delovanja in ohranjanja gasilske tradicije, Kanomeljske punce za ohranjanje ljudskega pevskega in godčevskega izročila in dr. Jernej Sever za izjemen prispevek k razvoju in kakovosti karateja v Občini Idrija. Dobitnik nagrade za mlade ustvarjalce pa je Adam Gnezda Čerin, ki jo prejme za uspešno začeto nogometno športno pot.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
21.04.2018
10°C / 28°C
nedelja
22.04.2018
10°C / 24°C
ponedeljek
23.04.2018
10°C / 23°C