ZA VEČ ODLOČEVALSKE MOČI MLADIH V ALPSKIH DRŽAVAH

Torek, 11. julij 2017

Pred dnevi je v italijanskem Bolzanu potekala konferenca projekta GaYA - Odločanje in mladi v Alpah, v katerem kot partner sodeluje tudi občina Idrija. Projekt ozavešča in širi znanja o uvajanju inovativnih metod in sredstev participativne demokracije v odločevalske procese na ravni politike, javne uprave in predvsem mlade civilne družbe.

Osemdeset predstavnikov političnih odločevalcev, javnih uprav, nevladnih organizacij, mladih, mladinskih delavcev in tudi projektnih partnerjev iz sodelujočih alpskih mest in inštitucij se je seznanilo s projektom in z izsledki raziskave ter primerjalnim poročilom Demokratične inovacije in participativna demokracija v alpski regiji, ki jo je izdelal Inštitut za primerjalni federalizem raziskovalnega centra EURAC. V poročilu so predstavljeni pravni okvir, v katerega se vpisujejo demokratične inovacije v alpskih državah in regijah, ter empirični trendi, opisani na podlagi opažanj o participativni demokraciji in dobrih uresničenih primerih na tem področju v alpski regiji.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C