PREMESTITVE DOŽIVELO KAR 59 PRIMORSKIH DUHOVNIKOV

Sreda, 09. avgust 2017

Avgust je v slovenski Katoliški cerkvi zaznamovan s premestitvami duhovnikov iz župnije v župnijo. Letos so kadrovske spremembe v šestih slovenskih škofijah doletele kar 129 duhovnikov, od tega jih je največ, kar 59, v koprski škofiji, kar je večinoma povezano s korenito reorganizacijo župnij v tej škofiji, ki naj bi stopila v veljavo z letom 2018.

In kakšne so letošnje premestitve v koprski škofiji, ki se dotikajo župnij v naših krajih?

Dr. Janez Jurij Arnež, kaplan v župnijah Idrija, Vojsko in Gore, je bil razrešen teh služb in imenovan za škofijskega kanclerja in duhovnega pomočnika župnije Koper.

Damijan Bajec, župnik župnije Tolmin in župnijski upravitelj župnije Kamno, je bil imenovan še za župnijskega upravitelja župnije Volče.

Ivan Blažič, župnik župnije Kobarid in župnijski upravitelj župnije Livek, je bil imenovan še za župnijskega upravitelja župnij Breginj, Borjana, Kred, Libušnje in Sedlo.

Silvester Čibej, duhovni pomočnik župnij Tolmin in Kamno, je bil imenovan še za duhovnega pomočnika župnije Volče.

Primož Erjavec, kaplan v Škofijski gimnaziji Vipava, rektor malega semenišča in duhovni pomočnik župnij Divača, Lokev, Vreme in Vatovlje, je bil razrešen službe duhovnega pomočnika omenjenih župnij in imenovan za duhovnega pomočnika župnij Idrija, Vojsko in Gore.

Gabriel Kavčič, novomašnik, doma iz Govejka, odhaja na podiplomski študij moralne teologije na Papeško akademijo Alfonsiana v Rim.

Vasjan Kecojević, župnik župnije Idrija pri Bači in župnijski upravitelj v župnijah Dolenja Trebuša, Gorenja Trebuša in Roče, je bil razrešen teh služb in imenovan za duhovnega pomočnika župniji Tolmin, Volče in Kamno.

Tomaž Kete, župnik župnije Koper Sveti Marko, je bil razrešen te službe in imenovan za župnika župnije Most na Soči in župnijskega upravitelja župnij Dolenja Trebuša, Gorenja Trebuša, Grahovo ob Bači, Idrija pri Bači, Lom, Podmelec in Roče.

Danilo Kobal, župnik župnije Podbrdo, je bil imenovan še za župnijskega upravitelja župnije Rut.

Silvo Leban, duhovni pomočnik župnij Kobarid in Livek, je bil imenovan še za duhovnega pomočnika župnij Breginj, Borjana, Kred, Libušnje in Sedlo.

Slavko Obed, župnik župnije Most na Soči in župnijski upravitelj župnij Lom in Volče, je bil razrešen teh služb in imenovan za župnika župnije Lokev in župnijskega upravitelja župnij Divača, Vatovlje in Vreme.

Marjan Rozman, župnik župnije Breginj in župnijski upravitelj župnij Sedlo, Kred in Borjana, je bil razrešen teh služb in imenovan za duhovnega pomočnika župnij Breginj, Borjana, Kobarid, Kred, Sedlo, Libušnje, Livek.

Aleš Rupnik, župnik župnije Kanal in župnijski upravitelj župnije Marijino Celje, je bil imenovan še za župnijskega upravitelja župnij Avče in Ročinj.

Niko Rupnik, župnik župnije Grahovo ob Bači in župnijski upravitelj župnij Podmelec in Rut, je bil razrešen teh služb in imenovan za duhovnega pomočnika župnij Most na Soči, Dolenja Trebuša, Gorenja Trebuša, Grahovo ob Bači, Idrija pri Bači, Lom, Podmelec in Roče.

Marko Sabotič, kaplan župnij Tolmin in Kamno, je bil imenovan še za kaplana župnije Volče.

Jožef Vidrih, duhovni pomočnik župnije Volče, je bil razrešen te službe in odhaja v pokoj v Petrov dom v Šempeter.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C