NEURJE PUSTOŠILO TUDI V KANOMLJI

Sreda, 09. avgust 2017

Nedeljsko neurje s sunki vetra in točo je pustošilo tudi po Kanomlji.
Jedro neurja, z najmočnejšim  vetrom in debelo točo je zajelo okoli 2-3 kilometrski pas Gorenje Kanomlje iz smeri Hudournika, prečilo dolino in kazalo svojo moč na domačijah v dolini in po pobočju proti Idrijskim Krnicam. Veter je ruval drevesa, toča pa klestila drevje, da je ostalo na njem le malo listja, plodov pa popolnoma nič.  


Spravilo pridelkov z njiv in vrtov gospodinjam letos ne bo dalo veliko dela, živalim pa ne krme.

Prav vsaka domačija v pasu med zapuščeno domačijo Pr’ Fežin in Krajn Gričem pod Oblakovim vrhom je utrpela škodo; skoraj vse na stavbah, vse pa na avtomobilih in kmetijskih površinah.  Ljudje vse od neurja preprečujejo nadaljnje nastajanje škode in sanirajo posledice.


Veter je odkrival strehe, trgal nadstreške, kot za šalo, za jajca debela toča je luknjala strehe, delala škodo na fasadah, razbijala šipe … Najbolj prizadetim domačijam so priskočili na pomoč gasilci, drugi posledice odpravljajo sami ali z neprecenljivo sosedsko pomočjo. Nada Golja Vastič 

Foto: Katja Medved

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.07.2018
17°C / 32°C
torek
24.07.2018
15°C / 32°C
sreda
25.07.2018
17°C / 33°C