VODSTVO RADIA JE IZ ČASOPISA IZVEDELO, DA JE INŠPEKTORJEM PREKIPELO

Sreda, 23. avgust 2017

Včeraj je eden izmed osrednjih slovenskih elektronskih medijev objavil novico z alarmantnim naslovom, ki namiguje, da v Sloveniji nastaja nova radijska mreža, ki jo bo obvladovala največja slovenska opozicijska stranka, vanjo pa naj bi bila vključena tudi izdajatelja Primorskega vala. Gre seveda za čisto izmišljeno zgodbo, ki so ji po vsej verjetnosti botrovali lastniki velikih komercialnih radijskih mrež.
V letošnjem letu je bilo sicer res ustanovljeno novo združenje neodvisnih slovenskih radiev, ki deluje kot društvo, ustanovili pa smo ga izključno za potrebe trženja radijskega oglasnega prostora. Gre za nekakšen logičen odgovor na znano situacijo, v kateri so velike mreže pobrale večino nacionalnih oglaševalcev, s tem pa resno ogrozile delovanje vseh nepovezanih lokalnih in regionalnih radiev. Še več – te mreže se vsako uro povsem nezakonito razbijejo v lokalne programe z potrebo lokalnega oglaševanja in ponujajo celo brezplačne objave tam, kjer se za obstoj borijo lokalni radii. To pa je ena največjih prevar zadnjih let v slovenskem oglaševanju.
Združenje za razvoj neodvisnega radia, v katerem so včlanjeni tudi Primorski val in oba lokalna programa,  res načrtuje še nekatere skupne programske vsebine, med drugim tudi skupni nočni program. Nikoli pa ni imel ambicij političnega delovanja, kar bi bila v resnici prava burleska. Združenje namreč vključuje petnajsterico medijev, ki so po lastniški in uredniški politiki povsem nasprotni. Med drugim združuje tudi šest medijev s statusom posebnega pomena, ki imajo po programski plati do javnosti prav posebne obveznosti.
Skratka, govorimo o medijsko napihnjenem članku, ki je nastal na pamet brez poznavanja problematike na tem področju, zato se našim poslušalcem ni potrebno bati za neodvisnost medija. Žal podobne  vsebine postajajo praksa tudi v tiskanih medijih. Mednje lahko uvrstimo tudi včerajšnji članek v enem izmed regionalnih časopisov, ki piše o naših razvojnih projektih, ne da bi vodstvo radia o čemer koli kdo povprašal. K sreči nismo imeli opravka tudi z inšpektorji, o katerih se je medij tako alarmantno razpisal. Še večja sreča pa je, da čas kot pravičen sodnik poskrbi, da take puhlice poniknejo v pozabo.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.05.2018
16°C / 29°C
sobota
26.05.2018
15°C / 29°C
nedelja
27.05.2018
15°C / 30°C