TOLMIN BO GOSTIL OTVORITVENO SLOVESNOST LETOŠNJIH DNEVOV EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE

Torek, 12. september 2017

23. septembra bo Tolmin gostil otvoritveno slovesnost ob odprtju Dnevov Evropske kulturne dediščine in Tedna Evropske kulturne dediščine. Glavno dogajanje ob odprtju, ki se ga bosta med drugimi udeležila državna sekretarka z ministrstva za kulturo Damjana Pečnik in Jernej Hudolin, direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, bo na Mestnem trgu pred stavbo Kinogledališča, ob tem pa se bo v mestu in okolici zgodilo tudi več kot 20 spremljevalnih dogodkov, ki bodo uglašeni na letošnje geslo Voda – od mita do arhitekture.


Kot je zapisano na spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, se z izbiro teme pridružujejo skupni evropski temi, ki bo v letu 2017 posvečena naravi, obenem pa želijo opozoriti tudi na pravico do vode kot ustavno pravico in na ustrezen odnos do vode in vodnih virov.


Da je voda tudi na Tolminskem in v dolini Soče danes nepogrešljiv vir energije, turistične in druge gospodarske izrabe, marsikomu prijetna poletna osvežitev, pa tudi navdih za umetniško ustvarjanje, meni tudi tolminski župan Uroš Brežan.»Naravo in vodo smo si ljudje tudi pri nas v veliki meri podredili, da zadovoljujeta naše potrebe in želje, še vedno pa imata poseben čar tam, kjer ju je roka človeka zgrešila. Takih posebnih, dragocenih in ohranjenih kotičkov naši kraji na srečo premorejo še obilo.», je še zapisal Brežan v priložnostni zgibanki.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.07.2018
17°C / 32°C
torek
24.07.2018
15°C / 32°C
sreda
25.07.2018
17°C / 33°C