ZA VESELJE IN POMOČ OTROKOM

Torek, 12. september 2017

Letos mineva 15 let dobrodelnega Tuševega projekta Pričarajmo nasmeh, ki omogoča brezplačna letovanja za otroke v letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič. Skupno je v teh letih letovalo že 7.600 otrok.  V sklopu letošnje akcije je avgusta skupaj z drugimi otroki iz severnoprimorske regije tamkaj sedem dni  brezplačno letovalo tudi 8 otrok iz idrijske in cerkljanske občine, ki jih je tja napotilo idrijsko območno združenje Rdečega križa, dva otroka iz obeh občin pa sta letovala s pomočjo donacije Nogometne zveze Slovenije.

Kot vsako leto je tudi letos Območno združenje Rdečega križa Idrija pomagalo družinam pred vstopom v novo šolsko leto. Na podlagi prejetih vlog za finančne pomoči za nakup delovnih zvezkov otrok je omogočilo pomoč 28 družinam iz občin Idrija in Cerkno.
Tako je finančne pomoči v skupnem znesku 2700 eur prejelo 51 otrok, od tega 14 otrok iz cerkljanske in 37 iz idrijske občine. Nakup šolskih potrebščin je velik zalogaj za družinski proračun, zato je tovrstna pomoč staršem z nižjimi prihodki zelo dobrodošla. 

Metka Rupnik (po OZ RK Idrija)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.07.2018
17°C / 32°C
torek
24.07.2018
15°C / 32°C
sreda
25.07.2018
17°C / 33°C