GEOLOŠKE RAZISKAVE NA ZEMLJINI NA GRAHOVEM OB BAČI ŠE POTEKAJO

Sreda, 20. september 2017

Konec avgusta je zaradi sanacijskih del na cesti v Grahovem ob Bači prišlo do drsenja terena, kar je povzročilo dodatne razpoke na cestišču in ogrozilo tudi bližnji objekt.


Investitor, Direkcija RS za infrastrukturo, je zato že naročila geološke raziskave, na podlagi katerih bo pripravila novo projektno dokumentacijo, Občina Tolmin pa je v tem okviru naročila izvedbo dodatnih vrtin, da bi pridobila podatke o stanju na širšem plazovitem območju nad cesto.


Kot so sporočili z Občine, uradni rezultati geoloških raziskav zaenkrat še niso znani, saj se je stroka odločila za temeljitejši pregled terena, kot je bilo sprva načrtovano. Sanacija ceste bo sledila predhodni utrditvi območja, končno rešitev pa bodo pristojni iskali na podlagi rezultatov geoloških raziskav.


Podatki merilnih naprav, ki spremljajo horizontalne premike globin, v zadnjih dveh tednih niso zaznale večjih premikov, stanje na plazišču je zaenkrat stabilno, cesta pa do nadaljnjega ostaja zaprta za večje avtobuse in tovorna vozila.


VIR: spletna stran Občine Tolmin

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
22.09.2018
17°C / 23°C
nedelja
23.09.2018
14°C / 25°C
ponedeljek
24.09.2018
14°C / 22°C