KOBARIŠKA OBČINA ODPRAVILA NAPAKE, NA KATERE JE OPOZORILO RAČUNSKO SODIŠČE

Torek, 10. oktober 2017

Občina Kobarid je odpravila že večino nepravilnosti, ki jih je ob reviziji ugotovilo Računsko sodišče RS, je v včerajšnjem odzivu na rezultate revizije povedal kobariški župan Robert Kavčič. Nekatere nepravilnosti so odpravili sproti, zato sodišče po županovih besedah od njih ne zahteva odzivnega poročila.


Računsko sodišče revidiralo pravilnost poslovanja Občine Kobarid v letu 2015. V poročilu, ki ga je objavilo v petek, je navedlo, da občina v nekaterih primerih ni poslovala v skladu s predpisi, zato ji je izreklo mnenje s pridržkom in podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.


Izjava: Robert Kavčič


Nepravilnosti so revizorji ugotovili na več področjih. Med drugim je računsko sodišče opozorilo, da proračuna, rebalansov proračuna in zaključnega računa proračuna občina ni pripravila po klasifikaciji. Župan pa ni za vse neposredne uporabnike določil obsega izdatkov za posamezno trimesečje ali drugo obdobje, v okviru katerega smejo uporabniki plačevati obveznosti.


Med drugim so finančna sredstva iz županove rezerve ali sredstev za šport namenili za kulturne dejavnosti in podobno, a pri tem občine niso oškodovali, saj so delali pošteno in v dobri vesti, da bi pomagali, je še izpostavil Kavčič.  


(STA)

 

Izjava: Robert Kavčič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C