ZAPLETI DO ZADNJIH MINUT PONUDBE

Torek, 10. oktober 2017

Danes smo s strani družbe Postojnska jama prejeli novo sporočilo za javnost. Tako navajajo:


Družba Postojnska jama d.d. je objavila ponudbo za prevzem vseh delnic družbe Certa Holding d.d. in sicer na podlagi javne objavljene ponudbe, katero je predhodno odobrila Agencija za trg vrednostnih papirjev. Prevzemni postopek se vodi na podlagi Zakona o prevzemih, sama ponudba pa se izteče v četrtek 12.10.2017.

Kot smo bili s strani določenih delničarjev in tudi zainteresirane javnosti obveščeni, se predstavniki združenja Ozaveščena Cerkljanska, obračajo na delničarje, ki so že sprejeli ponudbo za prodajo delnic in tudi na tiste, ki se še niso odločili za prodajo. V svojih objavah delničarje pozivajo, naj ne podajo izjave, da sprejemajo ponudbo Postojnske jame d.d. za nakup njihovih delnic, tiste, ki so že podali izjavo, da sprejemajo ponudbo, pa pozivajo, naj podano izjavo o sprejemu ponudbe prekličejo.

Postojnska jama d.d. opozarja vse delničarje, ki so prejeli tak poziv neposredno ali preko objav v drugih medijih ali letakih in pismih, da  poziv na preklic že podane izjave o sprejemu ponudbe ni zakonit in je zavajajoč. Ker se postopek vodi po določilih Zakona o prevzemih, je po zakonu možno preklicati podano izjavo o sprejemu ponudbe le v primeru, če drugi prevzemnik po določilih zakona objavi konkurenčno ponudbo. Ker v tem postopku prevzemne ponudbe, ki ga je objavila Postojnska jama, ni bilo podane konkurenčne ponudbe in ker je rok za tako ponudbo že potekel, je povsem jasno, da delničarji, ki so že podali izjavo da sprejemajo ponudbo Postojnske jame d.d. za nakup delnic, take izjave ne morejo več preklicati. Zato se delničarji pozivajo, da ne nasedajo takšnim lažnim objavam,

so še zapisali v družbi Postojnska jama.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C