METKA Z "NIČESAR NE OBŽALUJEM" V PRAGI

Četrtek, 12. oktober 2017

Idrijski igralki Metki Pavšič je monodrama Ničesar ne obžalujem utrla pot na številne slovenske in tudi tuje odre, te dni bo gostovala v Pragi, po vrnitvi pa z uprizoritvijo v Idriji simbolično obeležila 100. ponovitev predstave.

Metka Pavšič na povabilo Društva češko-slovenskega prijateljstva danes odhaja v Prago, kjer se bo v tednu "bele palice" z monodramo Vinka Möderndorferja Niičesar ne obžalujem dvakrat predstavila občinstvu. Prvo predstavo bo odigrala jutri za rehabilitacijski center Paraple, drugo pa za širšo češko javnost. Metka bo obe predstavi izvedla v slovenščini, predstava pa je bila prav za to priložnost prevedena v češčino in ji bodo gledalci lahko sledili s pomočjo nadnapisov.

Po vrnitvi pa bo v petek, 20. oktobra, v idrijski Rudniški dvorani, pred domačo publiko znova uprizorila monodramo, s katero je gostovala že po vsej Sloveniji, ter s prijatelji in ljubitelji gledališča simbolično proslavila 100. ponovitev predstave. Jubilejne uprizoritve v Rudniški dvorani naj bi se udeležil tudi avtor Vinko Möderndorfer.
Kot je znano, je to besedilo, ki je danes v Metkini izvedbi deležno takega zanimanja med občinstvom, prej kar nekaj let čakalo na odrsko izvedbo. Metka Pavšič ga je naštudirala kot zaključno predstavo v okviru podiplomskega študija dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
15.08.2018
18°C / 31°C
četrtek
16.08.2018
16°C / 32°C
petek
17.08.2018
15°C / 32°C