DECEMBER V CERKNEM

Ponedeljek, 18. december 2017

Tudi v Cerknem že stoji velika smreka in lučke so se prižgale, kar naznanja prazničen čas. A ta čas bo s koncem tedna in vse do zadnjega dne leta 2017 obogaten tudi z obilico dogodkov. Prvi ta petek 22. decembra svoja vrata odpira Cmakov štant in do 31. decembra bo v Cerknem prav vsak dan podpisan z dogodkom.

Prvi izmed strnjenih dogodkov druge polovice decembra je  večdnevni družabni projekt Cmakov štant, ki ga organizira mladina iz MC C.M.A.K. Cerkno. Namen dogodka je predstavitev in spodbujanje mladih ustvarjalcev in ustvarjalk, ki delujejo na več področjih kot so likovna, glasbena in druga umetnost, rokodelstvo, zeliščarstvo idr. Letošnji bo potekal od 22. do 29. decembra, obogaten bo z dvema konceroma zasedb Mart in Trije Muškištirje ter Stand Up večerom. 

Prav tako 22. decembra rokodelsko društvo Driklc vabi na odprtje že svoje tradicionalne razstave izdelkov v Cerkljanski muzej.


Že naslednji dan, 23. decembra bo pred blagovnico v Cerknem potekala Božična tržnica, zvečer pa bodo v glasbenem hramu Pr' Gabrijelu počastili svojo 22-letnico delovanja z alternativnimi rockerji Demolition group.


Z začetkom naslednjega tedna Društvo godbenikov Cerkno vabi na božično-novoletni koncert, letošnji naslovljen Glasbeni cirkus. Godbeniki pravijo, da se obeta pravi spektakel, ki ga bo moč videti in slišati 25. in 26. decembra v dvorani OŠ Cerkno.


Tudi letos pa bodo na svoj račun prišli najmlajši. 27. decembra svoja vrata odpira Pravljična dežela. Letos z dodatkom ledena, saj bomo prvič v Cerknem dobili tudi drsališče. Otroci bodo skupaj s številnimi pravljičnimi junaki uživali v zanimivem in zabavnem programu, ki bo potekal štiri dni. V večernih urah pa tudi glasbeni program, ki ga bodo oblikovali: Dbutls, Mladi Cerkljani, Jagada Bend, duo You&Me in Omar Nabar.


Na zadnji dan Ledene Pravljične dežele, 30. decembra bo v dopoldanskih urah potekala Praznična tržnica.
Za rajanje v zadnjih dveh dneh iztekajočega leta 2017 bodo z že tradicionalnim novoletnim Žiu-Žauom poskrbeli pr' Gabrijelu z DJ-i. Od housa, pa do rocka, od jazza do bleusa.


Tjaša Jurman

Fotografija: Pravljična dežela, avtor Zoran Abram, Visit Cekno

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
21.04.2019
5°C / 25°C
ponedeljek
22.04.2019
6°C / 23°C
torek
23.04.2019
5°C / 20°C