POLEG SLABE BANKE ODSLEJ LASTNICA ALPINE TUDI ABANKA

Torek, 09. januar 2018

Žirovska Alpina je konec decembra decembra 2017 s finančnimi upniki sklenilo dogovor o finančnem prestrukturiranju, kar bo podjetju omogočilo hitrejšo rast ter večje investicije v razvoj in trženje novih izdelkov. Abanka je postala manjšinska solastnica družbe.

Finančni upniki so del svojih terjatev do podjetij v Skupini Alpina v skupnem znesku 12,5 mio EUR preoblikovali v kapital Alpine, d.o.o., za preostale terjatve so se Alpina in finančni upniki dogovorili za prestrukturiranje. Obdobje odplačila kreditov je s tem podaljšano do konca leta 2026, dosežena je za Alpino ugodnejša obrestna mera in ugodnejši časovni razpored odplačila obresti in glavnice. Poleg dosedanjega lastnika DUTB, d.d., je Abanka postala 13,12 odstotna solastnica Alpine.
Skupina Alpina se je tako razdolžila za 12,5 mio EUR, preostala posojila v skupni višini 17,5 mio EUR pa je prestrukturirala, kar bo po mnenju direktorja  družbe Bojana Gantarja  omogočilo njeno hitrejšo rast, večje investicije v razvoj in marketing, zamenjavo strojev in opreme ter več sredstev za zagotavljanje rasti in razvoja zaposlenih.

V letu 2018 bo žirovsko podjetje nadaljevalo z aktivnostmi optimizacije poslovnih procesov in stroškov. Na športnem programu načrtujejo 4-odstotno rast prodaje, zlasti na račun popolnoma nove linije 'light hiking in city urban' obutve ter strateškega nastopa na ruskem trgu. Še nekoliko večjo rast pa pričakujejo v segmentu modne obutve.


Ivan Seljak (po sporočilu za javnost)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C