PREDSTAVLJEN NOV - KOMERCIALNI LOGOTIP ZA UNESCOVO DEDIŠČINO IDRIJE IN ALMADENA

Ponedeljek, 12. februar 2018

V sejni sobi Občine Idrija je včeraj potekala predstavitev logotipa, ki bo odslej predstavljal skupno entiteto dediščine živega srebra Idrije in Almadena, vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine.

Uraden logotip Unescove dediščine je prepovedano uporabljati v komercialne promocijske namene, zato se je Mednarodni koordinaciji komite za  Unescovo dediščino “Dediščina živega srebra. Almadén in Idrija«, ki ga sestavljajo člani iz obeh mest, odločil, da z mednarodnim študentskim natečajem, ki je bil objavljen lani spomladi, pridobi nov, skupen logotip, ki bi ga lahko uporabljali tudi za komercialno promocijo Unescove dediščine živega srebra v Idriji in Almadenu.

Natečaj je bil namenjen vsem študentom študijskih programov držav Evropske unije. Na natečaj je prispelo 19 predlogov iz Slovenije in Španije, med katerimi je šestčlanska komisija, ki so jo sestavljali po trije predstavniki obeh mest, soglasno izbrala najprej osem predlogov in med njimi najboljšega. Avtor zmagovalnega logotipa je Ambrož Bartol, študent Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ki je svoj izdelek včeraj predstavil na sedežu idrijske občine. Avtor je motiv logotipa črpal iz kemijske sestave atoma živega srebra.
--------------
izjava Ambrož Bartol
--------------
Izbrani logotip bodo lahko v komercialne namene pod enakimi pogoji uporabljali ponudniki, podjetja, ustanove, skratka vsi, ki  v Idriji in Almadenu prispevajo k razvoju turizma na področju Unescove dediščine živega srebra obeh mest. V zvezi z uporabo logotipa sta mesti že podpisali posebno medsebojno pogodbo, z avtorjem logotipa pa se bodo dogovarjali tudi o vzpostavitvi celostne grafične podobe.

Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C