138 INTERVENCIJ V 2017, NOVO GASILSKO VOZILO V 2018

Ponedeljek, 12. februar 2018

Na sobotnem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Idrija so pregledali delo v minulem in oblikovali načrt dela za letošnje leto. Skupščina je bila tudi volilnega značaja, saj je društvo dobilo novo vodstvo.
PGD Idrija je osrednje gasilsko društvo v idrijski občini, sodi v V. kategorijo in ima koncesijo Uprave za zaščito in reševanje za posredovanje ob nesrečah v cestnem prometu, v predorih, nesrečah z nevarnimi snovmi, za reševanje ob nesrečah na tekočih in stoječih vodah. Trenutno šteje 125 članov - operativcev, mladincev in veteranov, od tega 8 deklet in žena.
Kot je v poročilu povedal dosedanji poveljnik društva Dali Moravec, so idrijski gasilci v minulem letu posredovali pri 138 intervencijah, od tega največ pri nesrečah v cestnem prometu, pa tudi pri požarih in tehničnih intervencijah, število posredovanj pa iz leta v leto raste.
------------
izjava Dali Moravec
-------------
Uvodoma so se idrijski gasilci in gasilke seznanili tudi s poročili predsednika in vseh organov društva o siceršnjem delovanju društva, izobraževanjih in usposabljanjih, tehnični opremljenosti, delu z mladimi ter finančnem poslovanju, vsa poročila so tudi potrdili. Delovanje društva bo tudi v letošnjem letu sledilo aktivnostim, kot jih uresničujejo že vsa leta, eden večjih zalogajev, ki so si jih zadali, pa bo zagotavljanje sredstev za nakup novega gasilskega vozila za posredovanje v prometnih nesrečah. Predsednik društva Andrej Mrak.
-------------
izjava Andrej Mrak
------------
Občni zbor je bil tudi volilnega značaja, zato so člani in članice izvolili novo vodstvo društva. Dosedanjemu predsedniku društva Andreju Mraku so podelili še en petletni mandat, Dali Moravec pa je po uspešnem petletnem mandatu funkcijo poveljnika društva prepustil nasledniku Andreju Bezeljaku, ki bo vodil delo operativcev PGD Idrija.
-------------
izjava Andrej Bezeljaku
--------------
Na občnem zboru so zaslužnim članom in članicam podelili društvena priznanja ter priznanja Gasilske zveze Idrija, Marjan Menard pa je za svoje dolgoletno prizadevno delo v društvu prejel odlikovanje za posebne zasluge, ki mu ga je podelila GZS.

Metka Rupnik
Foto:  Novi, stari predsednik Andrej Mrak, novi poveljnik Andrej Bezeljak (Vir: PGD Idrija)
 

izjava Dali Moravec
izjava Andrej Mrak
izjava Andrej Bezeljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C