Z ODKRIVANJEM ZGODOVINE SVINJAKA DO NOVEGA OBELEŽJA V SPOMIN VSEM CIVILNIM ŽRTVAM 1. SVETOVNE VOJNE

Nedelja, 11. marec 2018

Učenci turističnega krožka OŠ Bovec so za letošnjo izvedbo festivala Turizmu pomaga lastna glava pripravili zanimivo projektno nalogo.


V projektni nalogi z naslovom Svi(t)njak- v spomin umrlim v 1. svetovni vojni so združili nesnovno dediščino v povezavi z goro, ki se mogočno pne nad Bovško dolino. V ta namen so zbirali pripovedke, anekdote, zgodbice, pesmi, pojasnili so nastanek imena in orisali njegovo zgodovino. Ob pogledu v preteklost pa so sklenili pozornost obrniti tudi na sedanji čas.


V ta namen prihodnjo soboto pripravljajo prodajno razstavo bovške ljubiteljske fotografinje Jelice Kašca, ki je motiv Svinjaka ujela na dvanajst fotografij. Prav tako se bo prodajal tudi koledar, ki so ga oblikovali prav za to priložnost. Izkupiček bodo namenili za kritje stroškov izdelave obeležja v spomin na vse civilne žrtve 1. svetovne vojne, ki bo predvidoma postavljeno v maju.Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C