DRUŠTVO DRIKLC Z NOVIMI IDEJAMI PROMOVIRA CERKLJANSKO

Ponedeljek, 12. marec 2018

V soboto so se zbrali na občnem zboru tudi člani rokodelskega društva »DRIKLC« iz Cerknega. Tudi tokrat so pregledali dejavnosti, ki so se odvijale v preteklem letu, hkrati pa so si zadali program za letošnje leto.
Predsednik društva Marko Obid je v svojem poročilu posebej izpostavil  Izdelavo dvometrske »neandertalske« piščali, ki so jo na Aninem sejmu z neandertalci zamenjali  za pečenega odojka. Na povabilo direktorja, domačina, dr. Jožeta Bavcona so se z  razstavo izdelkov predstavili tudi v botaničnem vrtu v Ljubljani. Pripravili pa so tudi  tradicionalni Božični v Cerknem.
Sobotni občni zbor društva Driklc je bil tudi volilni, na pobudo vseh prisotnih članov pa so dosedanjemu vodstvu zaupali še en mandat.
Tudi  v tem letu  načrtujejo podoben obseg dela, sodelovanje na prireditvah, organizacija delavnic in predavanj za člane, postavitev tradicionalne razstave in dežurstvo na stalni razstavi v »kašči« društva upokojencev. Med večje rezbarske projekte so letos uvrstili izdelavo velikanske maske »ta tierjestga«.
Mnogi poznavalci njihove dejavnosti pa upajo, da bodo ob primerni podpori lokalne skupnosti  ponovno zagrizli v organizacijo tako imenovanega „Festivala rokodelstva“,  ki je že dobival podobo, a so ga zaradi pomanjkanja sredstev opustili.
V vsakem primeru pa so prepričani, da bodo tudi letos s svojim delovanjem na primeren način promovirali celotno  Cerkljanske.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C