V CERKNEM JUTRI BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJEM

Torek, 23. december 2008
V Cerknem bo jutri na trgu pred cerkvijo sv. Ane zaživel božično-novoletni sejem. Na povabilo občine Cerkno se bodo na stojnicah predstavili lokalni ponudniki, ki so vključeni v nastajajočo blagovno znamko Grape, ta zajema območje Bovca, Banjške in Trnovske planote ter Idrijsko-Cerkljanske regije.
Znamka je prepoznavna pod sloganom »Dobro pridelano doma«, za jutrišnjo sejemsko ponudbo pa lahko rečemo, da je najpomembnejša oznaka »Narejeno na Cerkljanskem«:

izjava P Kavčič

Povzema Polona Kavčič in dodaja, da bo ponudba na božično-novoletnem sejmu zajemala tudi prehrano preteklosti:

Izjava P Kavčič 2

Poleg tega bodo na sejmu, ki je v Cerknem na novo zaživel lani, kulinarično ponudbo na trgu pred cerkvijo sv. Ane oblikovali ÄŒebelarstvo Lapanja iz Orehka, s ponudbo različnih vrst medu in ostalih medenih izdelkov. Med njimi lahko izpostavimo lipov med, ki je na mednarodnem tekmovanju dosegel prvo mesto ter novo prepoznavno embalažo za slovenski med, ki je del vseslovenskega projekta v okviru ÄŒebelarske zveze Slovenija. Na božično-novoletnem sejmu se bo predstavila Kmetija »Na Ravan« s Cerkljanskega vrha z blagovno znamko sirov Očanc, pa Å tefka Kejžar in Zofija Gatej iz Gorenjih Novakov in Društvo podeželskih žena Idrija-Cerkno.
Božično-novoletni sejem bo v Cerknem zaživel jutri ob 9h.


Maja Filipič

 

izjava P Kavcic
izjava P Kavcic 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
9°C / 21°C
četrtek
25.10.2018
5°C / 19°C