NA POTI H KOLEKTIVNI BLAGOVNI ZNAMKI GEOPARKA

Sobota, 14. april 2018

Center za idrijsko dediščino si v okviru projekta Danube geoTour, ki je sofinanciran iz skladov Evropske unije, prizadeva oblikovati kolektivno blagovno znamko, ki jo bodo uporabljali vsi ponudniki različnih storitev in izdelkov na območju geoparka. Ena od aktivnosti na poti do kolektivne znamke bo tudi delavnica 25. aprila v Črnem Vrhu, namenjena  vsem rokodelcem z območja geoparka. Namen delavnice je v sodelovanju s ponudniki razviti turistične produkte, ki temeljijo na inovativnosti, kakovosti in tradiciji oziroma dediščini lokalnega okolja. s katero želimo povezati v blagovno verigo ponudnike različnih storitev v destinaciji in ustvariti dodano vrednost lokalnim produktom.

Na delavnici bo dr. Tanja Lešnik Štuhec udeležencem predstavila sistem podeljevanja pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke, prof. dr. Janez Bogataj priporočila za oblikovanje rokodelskih izdelkov, oblikovalka Jana Vilman Proje postopke oblikovanja celostne vizualne podobe tržne znamke in grafičnih materialov, sodelavke Centra za idrijsko dediščino pa osnovne pakete za pridobitev pravice do uporabe te kolektivne blagovne znamke. Udeleženci bodo že na delavnici lahko svoje izdelke predstavili strokovnjakom, ki bodo podali svoje mnenje in predloge.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
18.04.2019
6°C / 22°C
petek
19.04.2019
6°C / 25°C
sobota
20.04.2019
6°C / 25°C