1. MAJ V ZNAMENJU DRUŽABNIH IN ŠPORTNIH SREČANJ

Ponedeljek, 30. april 2018

 Prvi maj je vsekakor priložnost za pričetek poletne turistične sezone, zato ponekod ne ostajajo le pri tradicionalnih kresovanjih, pač pa ta delavski praznik popestrijo z različnimi prireditvami. O tradicionalnem Prvomajanju v Tolminu smo že spregovorili, 1, maj pa je pomemben tudi za turistične delavce iz Cerknega. V petek so namreč uradno odprli kolesarsko aktivnost na območju Smučarskega centra Cerkno, prav jutru pa bo uradno odprt celotno Bike & fun park Cerkno, ki bo obratoval do 2. maja. Hotel Cerkno je za obiskovalce Alpske perle in širšega območja Črnega vrha pripravil več zanimivosti, za veselo vzdušje bo srbel ansambel Javor. Kolesarsko aktivnost na smučarskem centru Cerkno bomo nekoliko podrobneje predstavili v današnji popoldanski športni oddaji na Primorskem valu.
V Idriji je praznik vsako leto povezan s tradicionalnim večernim nastopom Godbe rudarjev in srečanjem na Hlevišah. Oskrbnika koče in Planinsko društvo Idrija so poskrbeli, da je koča med prazniki odprta, po nocojšnjem kresovanju se bo jutri odvilo tradicionalno prvomajsko srečanje.
Po več letih se velik prvomajski dogodek obeta tudi prebivalcem vasi v okolici Predmeje,  Na tamkajšnjem večnamenskem športnem parku se bo v organizaciji društva Gora odvila velika prireditev, na kateri bodo nastopili Pevski zbori, Pihalni orkester in drugi izvajalci kulturnega in zabavnega programa. Na prizorišče bodo vozili avtobusi, celo iz Spodnje Idrije in Podnanosa.
Tudi na logaškem koncu bo živahno. Prvomajsko praznovanje so tokrat postavili v bližino občinske meje, v Grčarevec.  O tamkajšnji koči  „na ovinku" ob od 12. ure dalje  nastopil Pihalni orkester Logatec, prireditev pa se bo razvila v družaben dogodek ob živi glasbi. Organizatorji tudi na ta dogodek vabijo z brezplačnim lokalnim prevozom na relaciji Dolnji Logatec – Grčarevec.


Foto: Bike park Cerkno

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C