VIŠJE SODIŠČE POTRDILO SKLEP SODIŠČA PRVE STOPNJE V REGISTRSKEM POSTOPKU SKUPŠČINE CERTA HOLDING D.D

Ponedeljek, 14. maj 2018

Višje sodišče v Kopru je 5.4.2018 kot neutemeljeno zavrglo pritožbo na sodnikovo odredbo ter kot nedopustno zavrnilo pritožbo zoper sklep Okrožnega sodišča v Novi Gorici v registrskem postopku skupščine Certa Holding d.d., z dne 30.10.2017, so danes sporočili z vodstva družbe Certa.

Kot je znano, so pritožniki so na Višje sodišče vložili pritožbo zoper odločitev sodišča na prvi stopnji, da se ne objavi zapisnika t.i. parkiriščne skupščine. Z njo so spodbijali odredbo sodišča v registrskem postopku, da se zavrne objava notarskega zapisnika o skupščini CERTA HOLDING ter sklep sodišča, da predloga za objavo zapisnika skupščine ni vložila upravičena oseba.

Neobjavo zapisnika t.i. parkiriščne skupščine je sodišče na prvi stopnji utemeljilo z dejstvi, da »skupščina« ni bila izvedena na kraju, ki je bil s sklicem skupščine predviden *(potekala naj bi na parkirišču ob vhodu v Večnamenski center Cerkno in ne v dvorani Večnamenskega centra Cerkno); da na njej ni bilo prisotno poslovodstvo, ki je skupščino sklicalo in da ni šlo za primer, ko poslovodstvo ne bi hotelo predložiti zapisnika za objavo, saj je bila skupščina v skladu s sklicem v sodnem registru vpisanega zakonitega zastopnika tega dne, tudi izvedena v prostorih, kjer je bila
sklicana in je bil v sodni register predložen predlog za objavo zapisnika skupščine.

Prav tako je višje sodišče potrdilo ugotovitev prvostopenjskega sodišča, da je direktor CERTA HOLDING pooblaščen za zastopanje, so danes v sporočilu za javnost zapisali v družbi Certa Holding d.d.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.01.2019
6°C / 8°C
sobota
19.01.2019
2°C / 6°C
nedelja
20.01.2019
-1°C / 7°C